Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зайдл: Ауди разполага с финансовия ресурс на топ тим, но не привличаме...

Зайдл: Ауди разполага с финансовия ресурс на топ тим, но не привличаме пилоти и хора с огромни заплати

2882
0
Андреас Зайдл
Андреас Зайдл; снимка: Заубер

Ауди разполага с финансовите средства на топ отбор във Формула 1, но не привлича пилоти и други специалисти с огромни заплати, заяви Андреас Зайдл. Ръководителят на проекта, който работи в Хинвил по превръщането на Заубер в заводски екип на немския автомобилен производител, сподели в интервю за Ауто Мотор унд Шпорт, че състезателите са особено важни за подобен нов проект. Тимът официално вече има нов състезател от догодина – Нико Хюлкенберг. Упорито се твърди, че Карлос Сайнц има сериозна оферта за три години. Испанецът обаче още не бил дал отговора си на Ауди.

„Подходът ни очевидно не е да мотивираме с огромни заплати нито пилоти, нито други хора да идват при нас. Ние на практика разполагаме с финансовия ресурс на топ тим, но наистина мислим как да използваме всеки франк или евро разумно и ефективно“, посочи Зайдл

„Искаме да привлечем хора, които искат да са част от пътя ни. Да са реална част от проекта на Ауди за Формула 1“, допълни 48-годишният немски инженер.

Заубер/Ауди вече обяви привличането на Нико Хюлкенберг от догодина.

„Разумно е поне единият пилот да е опитен, защото има много предизвикателства, които трябва да преодолеем едновременно“, продължи Зайдл.

„Вариантите са двама опитни състезатели или един опитен и силен новак. Дискусиите продължават. Наблюдаваме пазара, както и, разбира се, представяне на Жу [Гуаню] и Валтери [Ботас]. Очевидно е, като се има предвид настоящото ниво на представяне на отборите в F1, че е жизненоважно от самото начало да имаме възможно най-добрия тандем пилоти. Има смисъл обаче бъдещите състезатели на заводския тим на Ауди да са в кокпитите на Заубер още от 2025 г., за да подкрепят проекта от началото. Пилотите могат да помогнат също така по отношение мотивацията на екипа и посоката на развитие.“

„Поради гореизброените причини Нико е топ избор. Няма съмнение, че е бърз. Той има тези качества, които са ни необходими – опит, страхотен е в отборната работа и разбира прекрасно техниката“, обясни още Зайдл.