Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зайдл: Имаме фундаментални проблеми с представянето на Макларън MCL36

Зайдл: Имаме фундаментални проблеми с представянето на Макларън MCL36

2472
0
Даниел Рикиардо, Ландо Норис, Макларън
снимка: Макларън

Техническият директор на Макларън Джеймс Кий заяви преди началото на сезон 2022 във Формула 1, че отборите бързо разбират с началото на състезанията дали автомобилът им е добър или не. В Уокинг възлагаха сериозни надежди на MCL36, но се оказа, че болидът не върви толкова, колкото им се искаше. Шефът на Макларън в F1 Андреас Зайдл призна пред Motorsport Magazin, че в отбора са наясно с проблемите на колата. Тимът провежда и основен анализ на цялостната си аеродинамична концепция.

„Нямаме достатъчно добро представяне. Няма някаква конкретна област, в която да бъркаме. Колата работи, има добра основа, просто ни липсва прилепяне. Не очаквам чудо. Няма да е лесно да се върнем на нивото на конкуренцията. Ще отнеме време и трябва да сме търпеливи.“

„Знаем, че имаме фундаментални проблеми с представянето на болида. Върху това сме съсредоточени в момента“, обясни шефът на Макларън във Формула 1

Зайдл каза, че отборът е преминал много добър развоен процес през последните три години.

„Сега сме изправени пред тест дали можем да се справим с подобна ситуация. Максимално сме фокусирани върху това да извлечем колкото се може повече от MCL36. Продължаваме с новостите за колата, които вече сме планирали. По този начин вероятно можем да постигнем краткосрочно подобрение. Същевременно провеждаме основен анализ на цялата си аеродинамична концепция“, каза още ръководителят на Макларън.

Междувременно навръх 1 април онлайн се появи очевидно фалшива информация, че Даниел Рикиардо ще сложи край на кариерата. Всъщност 32-годишният австралиец няма подобни намерения. Той е във възторг от най-новото попълнение в календара на Формула 1 – Лас Вегас.

„Щях да се пенсионирам. Вече няма!“, бе реакцията на Даниел на новината за влизането на столицата на хазарта в календара на Формула 1.