Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун: И двамата пилоти на Макларън могат да спечелят титла в...

Зак Браун: И двамата пилоти на Макларън могат да спечелят титла в F1

855
0
Оскар Пиастри, Ландо Норис, Макларън
Оскар Пиастри и Ландо Норис; снимка: Макларън

И двамата пилоти на Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри са способни да спечелят световния шампионат на Формула 1, заяви Зак Браун. Тимът от Уокинг ще продължи да се състезава със състезателите, които за първи път работиха заедно през 2023 г. Норис вече е ветеран в Макларън. За привличането на Пиастри пък бяха употребени огромни усилия и се стиган дори до борда, отговарящ за договорите на пилотите от Формула 1.

„Много съм щастлив, че Оскар се представи по начина, по който го направи. Така получихме представа как ще изглежда състезателният ни тандем в близкото бъдеще – с един много опитен 24-годишен състезател и невероятен новак на 22“, заяви главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг.

„Това е страхотен пилотски тандем с оглед на факта, че искаме да се върнем към печеленето на шампионати. Всичко започва с това да имаш двама състезатели, които са в състояние да вземат титлата. И според мен нашите са такива“, каза още Зак Браун

„Мисля, че разполагаме с отбора, ресурсите и технологиите. Сега само трябва да продължим да натискаме, да вървим напред и да градим работната култура. Провеждането на питстопове е страхотно. Според мен то демонстрира колко добре работи екипът заедно. Тоест трябва да по някакъв начин да приложим културата на работа от спиранията в бокса към всеки отделен аспект на екипа“, добави CEO-то на Макларън Рейсинг.

В Макларън засега не се говори за съперничество между пилотите на екипа.

„Отношенията ни са съвсем същите (като в началото). Разбира се, в момента не печелим нищо. Доста по-близо сме, отколкото бяхме, но трябва още да поработим, за да предизвикаме и победим Ред Бул“, отбеляза Пиастри.

„За нас е важно да работим заедно, за да помагаме на отбора да развива колата. Ако ние с Ландо имаме някаква допълнителна информация или насока, то ще ги дадем, за да помогнем на екипа в Уокинг да направи нещо, което след това ще помогне на нас. А аз съм наясно, че постоянно ще ме сравняват с Ландо – независимо дали се борим за предпоследно-последно място или за първа-втора позиция“, допълни австралиецът.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)