Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун пропуска Гран при на Великобритания заради положителен тест за COVID-19

Зак Браун пропуска Гран при на Великобритания заради положителен тест за COVID-19

914
0
Зак Браун
Зак Браун; снимка: Макларън

Зак Браун ще пропусне домашната надпревара на Макларън Гран при на Великобритания, след като даде положителен тест за COVID-19. Трима души от тима, единият от които е главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг, са с положителни тестове, съобщиха от екипа. Изрично е уточнено, че пилотите Ландо Норис и Даниел Рикиардо не са били в близък контакт с нито един от тях.

„Случаите не са свързани. Засегнатите хора сега се изолират в съответствие с правителствените предписания. Работата на отбора по време на уикенда за Гран при на Великобритания не е засегната“, се казва още в изявлението.

Зак Браун присъства на финала на европейското първенство по футбол

Мачът се проведе миналата неделя на стадион Уембли в Лондон. През уикенда бе и на Фестивала на скоростта в Гудууд. На Силвърстоун американецът трябваше да направи демонстрация с един от автомобилите от личната си колекция. Той щеше да кара Лотус 79, но събитието няма да се състои при така стеклите се обстоятелства.

Последната сводка на ФИА за тестове бе за периода 28 юни – 4 юли, направени в Австрия. От общо 6097 теста имаше 1 положителен. Федерацията и ръководството на спорта продължават да прилагат протоколи за безопасност. Хората на Либърти Медия, ФИА и отборите спазват редица изисквания. На някои състезания обаче вече има публика. Този уикенд на пистата Силвърстоун организаторите очакват 140 000 души. От там се похвалиха, че всички билети са разпродадени. Налични са останали някои VIP-пакети, които са на доста високи цени.