Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун: Трябва да се възползваме от ситуацията в Ред Бул. Атмосферата...

Зак Браун: Трябва да се възползваме от ситуацията в Ред Бул. Атмосферата там е токсична, отборът е дестабилизиран

2407
0
Зак Браун, Кристиан Хорнер
Зак Браун и Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макларън трябва да се възползва от настоящата ситуация в Ред Бул, за да навакса още от разликата спрямо челото, заяви Зак Браун. Главният изпълнителен директор на Макларън Рейсинг посочи, че представянето на пилотите на тима от Милтън Кийнс Макс Верстапен и Серхио Перес е различно, а и другите съперници не са далеч. За последните четири състезателни уикенда екипът от Уокинг е спечелил най-много точки – 131. От Ред Бул са взели 91, Мерцедес – 87, а Ферари – 83.

„(В Испания) ние взехме малко повече точки от Ферари, а Мерцедес – от нас. Ферари определено е близо, но същото важи за Мерцедес и Ред Бул. Ако Перес вдигне темпото, то ще е много трудно да се състезаваме срещу Ред Бул“, коментира CEO-то на Макларън Рейсинг.

„Според мен трябва да се възползваме от ситуацията в момента – Макс е в челото, Серхио кара някъде в точките. Това може да ни даде възможност да наваксаме малко разлика към челото. И е факт, че през първия състезателен уикенд си мислехме, че шампионатът на практика е приключила. Според мен всички сбъркахме“, продължи Зак Браун

„Ние просто трябва да продължим да си вършим работата. Мисля, че Андреа [Стела] дава страхотна посока на отбора. Оставаме много концентрирани. Работим старт за старт. Разбира се, мислим и за бъдещето – за развитието, което предстои извън регулярните надпревари. Сега цялото ни внимание е върху Австрия. Не се тревожим за Силвърстоун. За там мислят хората, които са във фабриката, за да продължат с развойната работа за болида“, каза още той.

Зак Браун посочи по-рано, че според него средата в отбора на Ред Бул не е добра. Той повтори в подкаст на Блумбърг, че според него при съперниците от Милтън Кийнс тепърва ще се случват „разни неща“. Американският мениджър смята, Ред Бул е дестабилизиран екип.

„Атмосферата в Ред Бул е доста токсична в момента. Тепърва ще се случват разни неща. Напускането на [Ейдриан] Нюи е важен фактор, защото в Ред Бул много хора искат да продължат да работят с него. Вече споменах, че летят автобиографии наоколо. Да, резюмета се разпращат постоянно, но сега се наблюдава по-сериозно ниво на дискомфорт. Освен това смятам, че бъдещето ще е по-трудно по отношение на спонсорите. Компаниите ще проучват внимателно с какво точно се асоциират. Сложна ситуация е. Цялата драма с Верстапен. Ще остане ли или ще напусне? Макс е с договор, само че баща му има голяма уста…“

„Ред Бул е страхотен, но дестабилизиран отбор. И това се видя при напускането на Нюи.“

„Човек обаче никога не може да ги изключи. Както казах, те са невероятен екип. Просто според мен не са толкова силни, колкото бяха. Ако разгледате настоящата ситуация, то най-сериозната инерция и перспектива е пред Ферари и Макларън. Нещата могат бързо да се променят, така че трябва да останем здраво стъпили на земята“, каза още Зак Браун.

Разговорът в подкаста се състоя между надпреварите в Канада и Испания.