Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Зак Браун: Не можем да си позволим да вземем двама млади пилоти

Зак Браун: Не можем да си позволим да вземем двама млади пилоти

85
0
Ландо Норис,Макларън

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун заяви, че тимът не може да си позволи да вземе двама млади пилоти за следващия сезон, тъй като не разполага с достатъчно бърза кола. Затова приоритет за екипа при избора на състезатели е опитът.

След като Алонсо обяви, че няма да се състезава в F1 догодина, отборът от Уокинг логично привлече на негово място бързият Карлос Сайнц, който кара своя 4-и сезон в F1. Предстои да бъде избран и вторият титуляр за догодина, като изглежда вариантите са 2 – Щофел Вандоорн или младия талант Ландо Норис, който се състезава във Формула 2.

Белгиецът кара своя 2-и пълен сезон в спорта, докато Норис досега е правил само тестове, но представянето на Вандоорн от началото на сезона не е на достатъчно добро ниво. Щофел е спечелил 8 точки срещу 44 за Алонсо. По думите на Браун екипът е отворен за различни варианти относно втория пилот.

„Знаем каква е ситуацията ни с Щофел. Ние стоим твърдо зад него, каза Браун. – Но и гледаме какви други възможности може да имаме. Тъй като тимът ни се изгражда наново, да имаме двама млади пилоти в колите ни няма да бъде страхотно. Ако имахме по-добра кола, тогава можехме да поемем риска с двама младоци. Основната причина да наемел Жил де Феран бе да ни помага с именно пилотите.“

Ексклузивно интервю с младата надежда на Макларън Ландо Норис и обзор на неговата кариера досега четете в новия брой 218 на списание ClubS1