Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Замразяването на моторите може да доведе до напускането на Рено

Замразяването на моторите може да доведе до напускането на Рено

39
0

Замразяването на развитието на задвижващите системи във Формула 1 от следващия сезон може да доведе до това Рено да напусне спорта. Съперниците на Мерцедес при доставчиците на мотори в лицето на Ферари, Хонда и Рено настояват работата по подобряването на агрегатите да бъде разрешена и през 2016 г, а не както по предварителен план – двигателите да бъдат замразени.

За момента от Мерцедес не са склонни това нещо да се случи, което може да означава, че изоставащите в момента значително като мощност мотори на Рено и Хонда никога да не могат да наваксат изоставането си от над 50 конски сили.

Според спортния директор на Ред Бул подобен сценарий би бил недопустим за Рено и смята, че в Мерцедес трябва да помислят много внимателно какво е най-добре за Ф1.

Запитан какво мисли по въпроса за това дали Мерцедес ще промени мнението си, Хорнер отговори: „Очевидно те не трябва да го правят, но ситуацията е такава, че ние сме в несигурно положение по отношение на оставането на Рено в спорта в бъдеще. Ако действително се откажем от това (да бъде разрешено развитието на моторите и през 2016), ние почти сме помахали на Рено за чао. Затова от Мерцедес трябва да помислят по-отговорно за това. ФИА също трябва да каже кое е от най-голям интерес за Ф1.”

Според сегашните правила двигателите трябва да бъдат замразени от 28 февруари 2016 г. След което те няма да могат да бъдат развивани. И ако до тогава Рено не успее да навакса изоставането си, то няма да има особен смисъл френската компания да остава в спорта.