Начало Автомобили Заобиколиха ECU-то на Нисан GT-R

Заобиколиха ECU-то на Нисан GT-R

49
0

Доскоро се възхищавахме на това, че ограничителят на скоростта в Nissan GT-R не може по никакъв начин да бъде заобиколен, като единствената опция, разрешена от Nissan, е при влизане в рамките на някаква писта, като посредством GPS ограничението пада автоматично. Докато от японската компания обясняваха колко съвременно и модерно е тяхното ECU и колко е трудно да бъде дешифрирано по някакъв начин, то от базираната в Щатите COBB tuning успяха наистина да се справят с ограничителя на скоростта, като в момента вече работят върху серия нови модификации, включващи настройки за налягане на впръскване и други подобни.

В момента ограничителят на GT-R е 180 км/ч, докато не бъде засечено, че сте на писта. От COBB tuning съобщават обаче, че са го премахнали и в момента правят собствени тестове.

GT-R на COBB е автомобил за японския пазар, но компанията предвижда, че докато моделите започнат да достигат и Щатите, то те ще бъдат напълно подготвени и изпробвани, за да бъдат допълнително „тунинговани” от СОВВ. Без ограничителя GT-R може да ускорява до 308 км/ч.

Иначе СОВВ са специализирани и в модифицирането на ECU за Nissan 350Z, както и Infiniti G37. Други модификации, които американците имат предвид за гамата на Nissan, са нови системи за впръскване на въздух, както и за отработените газове. И това далеч не е всичко, тъй като се предвиждат нови настройки за окачването и управлението, както и някои допълнителни въглеродни аксесоари.

Иначе не само американците, ами и японците се бяха заиграли с ECU-то на Nissan и дори Mines и Top Secret успяха да сложат нови колела и настройки за двигатели, без по някакъв начин да влияят на ECU-то.