Начало Избрани Започват снимките на филма за F1 с участието на Брад Пит

Започват снимките на филма за F1 с участието на Брад Пит

843
0
Формула 1, F1, падок
снимка: Майкъл Потс

Започват снимките на филма за F1 с участието на Брад Пит. Първите сцени от продукцията ще бъдат заснети по време на състезателния уикенд на пистата Силвърстоун. Днес в социалните мрежи се появиха първи кадри от боксовете на „11-тия отбор“ в световния шампионат, който се казва „Ейпекс Гран при“.

В края на миналата година стана ясно, че Брад Пит ще участва във филм, свързан с F1, продуциран от Люис Хамилтън. Американската кинозвезда бе специален гост на последното издание на Гран при на САЩ в Тексас заедно с продуцента Джери Брукхаймър. Двамата посетиха падока на F1 и обсъдиха филмовия проект заедно с отборите и пилотите от световния шампионат

Днес в интернет пространството се първите изображения на гаража на отбора „Ейпекс Гран при“. Знае се, че Пит ще играе ролята на пилот-ветеран „Сони Хейс“. Той ще помага на своя млад съотборник му „Джошуа Пиърс“, които се играе от Дамсън Идрис.

Зрителите ще могат да гледат сцените, заснети на пистата и в бокса, който е оборудван с пълен портал за смяна на гуми.

Сюжетът на филма за F1 е съсредоточен около героя на Пит. Той е състезателен пилот, излязъл от пенсия, за да наставлява Пиърс и да направи последния си опит да се прослави на пистата.

Сцените за филма за F1 ще бъдат заснети между официалните сесии. Същевременно Пит ще излезе на пистата с модифициран автомобил от F2, който има аеродинамика за клас F1. Тя е разработена от Мерцедес и е оптимизирана за снимане.

Вече се появиха снимки на адаптирания болид от F2. Той ще се движи на Силвърстоун в седмиците преди Гран при на Великобритания както на мокро, така и на сухо.

За заснемането на филма, автомобилът ще бъде оборудван с малки камери с резолюция 6K, които никога досега не са били използвани във филми. Разбира се, ще бъдат заснети и кадри от реални състезания. Снимките ще се проведат първо на пистата Силвърстоун, а по-късно през годината – на редица други състезания от календара на F1

По-рано тази седмица Зак Браун коментира филма с участието на Брад Пит. Той смята, че проектът ще има огромно въздействие върху феновете на F1, както и върху тези, които не следят спорта.

„Мисля, че определено [ще има голямо въздействие]. Според мен всички искахме да бъдем пилоти, след като гледахме „Топ Гън“. Затова смятам, че ще има същото въздействие върху публиката, защото в тази продукция са много от тогавашните продуценти“, каза Браун.

„Това е огромна продукция. Мисля, че тя ще развълнува много от настоящите фенове, но много хора, които не следят спорта. Те ще я видят и ще си помислят, че е невероятна. Технологията, която ще използват, ще направи филм, какъвто не сме виждали в миналото, що се отнася до реализма. Това ще бъде още един удар за F1 в световен мащаб и на автомобилните състезания като цяло“, добави главният изпълнителен директор на Макларън.