Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Започва важна тест седмица

Започва важна тест седмица

39
0

При календар, в който от 6 март до 16 октомври се провеждат 19 състезания 3-седмичните почивки са повече от рядкост. Затова за тимовете е важно те да се уплътняват с тестове. Така след изпитанията през изминалата седмица, тестовете ще продължат и през тази. На общо три писти отборите от Гран при ще изпробват важни нововъведения преди идването на кервана в Европа.

След проблематичния дебют в Бахрейн Ферари продължават да работят по подобряването на F2005. От днес Михаел Шумахер започва изпитания в Муджело, където по-късно ще се включи и Лука Бадоер. В същото време Барикело ще кара на Фиорано. Едновременното използване на две тест трасета може отново да налее вода в мелниците на критиците на Ферари.

Мнозинството от тимовете ще тества през седмицата в Южна Франция, на пистата Пол Рикар. Изпитанията там ще започнат в сряда. Тойота, БАР, Рено, Уилямс и Макларън ще се появят на трасето в близост до Льо Кастеле, където се очаква и Джордан да направят първия си тест за сезона.

Прави впечатление че всички тимове с изключение на Ферари се съобразяват със самоналоженото ограничение от 30 тест дни между първото и последното състезание. Преди началото на тази седмица тимовете са израсходили следните дни за изпитания:

Ferrari – 16 дни – 8.014 km

BAR-Honda – 8 дни – 8.052 km

Renault – 8 дни – 7.141 km

BMW WilliamsF1 Team – 7 дни – 4.971 km

McLaren-Mercedes – 7 дни – 4.936 km

Toyota – 5 дни – 3.642 km

Red Bull Racing – 5 дни – 1.881 km

Sauber – 3 дни – 1.168 km

Jordan – 0 дни

Minardi – 0 дни