Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заповедите от бокса бяха грешка, заяви Маса

Заповедите от бокса бяха грешка, заяви Маса

29
0
Валтери Ботас,Фелипе Маса

Заповедите от бокса към Фелипе Маса по време на Гран при на Малайзия са били грешка, настоя бразилският пилот днес на пистата Сахир в Бахрейн.

Той заяви също така, че отборът уважава мнението му и че в екипа не са обсъждали нарежданията от питуола. Съотборникът му Валтери Ботас обаче каза точно обратното: че са дискутирани ситуации, които биха могли да доведат точно до такива нареждания.

Подобен сценарий определено не е дискутиран преди шампионата – обясни Маса. – Това, което се случи в миналото състезание, бе грешка. От отбора ще го потвърдят – не го казвам само аз. Всичко бе изяснено: обясних позицията си пред хората в екипа и според мен това бе най-важно. Сега не е моментът да се навлиза в подробности. Правилното действие е да се говори с тима, както направих аз. И все още не се притеснявам да заявя, че според мен постъпих правилно. Аз съм професионален състезател и ще продължа да съм такъв, непрекъснато да давам най-доброто от себе си за отбора, но ще карам и за себе си. Кариерата ми е важна за мен самия.

Маса допълни, че в Уилямс вече всичко е изяснено и няма да има проблеми в работата:

Заповедите от бокса са част от спорта, но трябва да се използват, когато е необходимо. Според мен всички тук са достатъчно интелигентни, за да разберат кога е нужно и кога не. Истина е обаче, че беше смешно да се използват същите думи (като на Хокенхайм през 2010 г.)! Беше забавно…

Ботас от своя страна сподели, че отборните нареждания са били обсъждани далеч преди Гран при на Малайзия.

Мисля, че последният път бе точно преди състезанието (на Сепанг). Смятам за очевидно, че имаше някои неща, с които можехме да се справим по-добре като отбор. Но си научихме урока. Вероятно ситуацията можеше да се разреши по друг начин – с по-добро обяснение, че имам по-голям шанс да атакувам [Дженсън] Бътън. А ако не успеех, щях да върна позицията (на Маса). Или нещо такова. За в бъдеще ще знаем – каза още финландецът.