Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Защо Сутил остана без кокпит

Защо Сутил остана без кокпит

45
0
Адриян Сутил,Люис Хамилтън

Въпреки 18 месечната условна присъда, мениджърът на Адриян Сутил вярва, че неговият клиент има бъдеще във Формула 1.

„Ще се борим за оставането на Адриян в Гран при. Надяваме се на място през предстоящия сезон, дори това да се случи след започването му“, обясни Манфред Цимерман пред германското седмично списание Шпорт билд. Реакциите от страна рекламните партньори и познатите от падока след присъдата били позитивни и нямало място за притеснение.

„Получихме подкрепа и окуражителни думи от много хора в падока“, заявява Цимерман.

Адриян Сутил остана без договор за новия сезон, след като бившият му отбор, Форс Индия, реши да привлече на негово място сънародникът му Нико Хюлкенберг. След състезанието в Абу Даби обаче Сутил имал четири възможности да продължи кариерата си.

„В крайна сметка обаче и четирите опции ни се изплъзнаха като сапун от ръката. За съжаление парите носени от пилотите в отборите стават все по-важни. И така в крайна сметка просто нищо не се получи.“

Дали за това не е повлияла и осъдителната присъда, Цимерман няма идея.

„До колко повлия процеса на провала да подпишем договор не мога да коментирам.“

При положение, че Сутил не успее да се завърне във Формула 1, Цимерман е предвидил и други възможности, включващи Индикар сериите и тези с туристически автомобили.

„В последните дни имахме доста запитвания от други места, като тези в Индикар и сериите с туристически автомобили бяха най-интересни. Адриян е високо ценен състезател в САЩ.“

29-годишният германец бе осъден в края на януари в Мюнхен на 18 месеца условно с три годишен изпитателен период. Причината е нанасянето на телесна повреда на люксембургския бизнесмен Ерик Лукс, държащ дял от отбора на Лотус, в нощно заведение в Шанхай през миналата година. Освен присъдата Сутил бе осъден да плати и 200 хил. евро, които ще отидат за благотворителност. Сутил обжалва присъдата.

„Имаше много факти и доказателствен материал, които не бяха оценени обективно“, завършва Цимерман.