Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер и Орликон разширяват сътрудничеството си

Заубер и Орликон разширяват сътрудничеството си

31
0
бокс,Заубер

Заубер и фирмата Орликон са взели решение за разширяване на сътрудничеството си. Така логото на фирмата през този сезон ще може да се вижда от двете страни на капака на двигателя в горната му част. Освен това то ще присъства на екипите на членовете на отбора и на цялата екипировка. Към това в Хинвил, където се намира седалището на отбора и фабриката му, ще бъде изграден соларен парк със соларни модули с тънко силициево покритие на базата на технология на Орликон.

„Отдавна ценим сътрудничеството си с Орликон, като в края на 2011 г. започнахме да разширяваме това сътрудничество, което ни предоставя изключителни възможности за трансфер на ноу-хау“, заяви Петер Заубер по повод постигната договорка.

Орликон се смята за един от водещите индустриални хайтек концерни. Концернът се занимава с индустриални решения и върховии технологии за текстилни машини, вакумни системи и нанотехнологии. Като предприятие с швейцарски корени Орликон си сътрудничи от известно време със Заубер. Орликон осигурява работа на 17 000 работника, в повече от 150 населени места в 38 страни. Оборотът на фирмата през 2010 г. е надхвърлил 3 млрд. евро.