Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер: Калтенборн не очаква проблеми след оттеглянето на Мат Морис

Заубер: Калтенборн не очаква проблеми след оттеглянето на Мат Морис

33
0
Мониша Калтенборн

Заубер трябваше да преглътне сериозна загуба през миналата седмица. Главният дизайнер на отбора Мат Морис напусна отбора, за да се присъедини към Макларън. Тим шефът на швейцарците, Мониша Калтенборн, обаче не смята да преувеличава тази загуба.

„Това е част от естественото развитие на нещата в падока“, заяви Калтенборн пред Аутоспорт. „В нашия бизнес подобни неща често се случват без предизвестие и това е част от него. Трябва да си в състояние да реагираш бързо, за да намериш правилното решение. Мисля, че ние го намерихме. Имаме заместник, при който съм сигурна, че е правилният човек, който да се справи с подобно предизвикателство.“

Става дума за Ерик Ганделин, който от днес заема овакантения пост. Той дойде от екипа на Прост след закриването му и за последно в Заубер изпълняваше ролята на шеф на отдела по концептуален дизайн.

„Той изпълняваше тази роля доста дълго време и е тясно свързан с дизайнерския отдел. Моментът не е лош за Ерик, защото той създаде концепцията за сегашната кола, по която е създаден дизайна.“

Заубер и Макларън трябва да се уговорят допълнително за момента, в който Морис ще получи разрешение да започне дейността си на новото работно място. Очаква се това да стане в скоро време.

„Смятам, че бързо ще решим този въпрос“, заявява в заключение Калтенборн.