Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер очакват силно представяне на Спа

Заубер очакват силно представяне на Спа

25
0
Заубер,Серхио Перес

Тимът на Заубер очаква да се представи силно на пистата Спа-Франкоршамп следващия уикенд. Екипът има добър сезон, като печели точки в почти всяко състезание и е шести в класирането на конструкторите. Автомобилът C30, дело на Джеймс Кей, определено върви добре на по-бързите писти, както бе и с колите, които той правеше за Форс Индия.

– Спа е прекрасна писта, една от любите ми – казва Камуй Кобаяши в превюто на тима си. – Има много бързи завои, които би трябвало да паснат на нашия автомобил добре, а средната скорост е близка до тази на Силвърстоун.

Кей, от своя страна разкрива, че колата ще има и някои нови елементи, които да подобрят още представянето й.

Автомобилът ще бъде с ново предно крило, както и с ново задно крило, специално проектирани за Спа – казва конструкторът. – След трудностите в Унгария, се надяваме на по-добра скорост в Белгия.

Според Кобаяши би трябвало заедно с екипът да запазят и преднината си спрямо конкурентите в работата с гумите, която предопредели много от добрите им резултати.

– Нормално там температурите не са много високи и от тази гледна точка не би трябвало да трудно за гумите – казва още японецът.

Съотборникът му Серхио Перес ще кара на Спа за първи път като пилот във Формула 1. Той е печелил в малките формули и се чувства вече абсолютно възстановен след ваканцията от ужасната катастрофа в Монако.