Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер оптимисти за Малайзия

Заубер оптимисти за Малайзия

81
0
Серхио Перес

След силно, но разочароващо начало на сезона в Австралия, екипът на Заубер се подготвя за следващия кръг в Малайзия. Камуи Кобаяши и Серхио Перес бяха дисквалифицирани заради техническо нарушение в задните крила на техните С30.

Имам добри спомени от Сепанг, тъй като там успях да се класирам в трети квалификационен сегмент за първи път миналата година. След чудесното ни представяне в Мелбърн сме безкрайно мотивирани за следващата надпревара. В Малайзия температурите със сигурност ще са по-високи и това ще доведе до големи разлики. Аз лично очаквам износването на гумите да е значително по-високо там, така че определено ще има промяна в състезателните стратегии. Предизвикателството ще е съвсем друго, ако вали, а това се случва доста често в Малайзия. Сега обаче сме уверени, след като в Мелбърн видяхме как вървим. Надявам се да продължим със същото темпо. Пистата има няколко високоскоростни завоя, а конфигурацията предлага доста повече възможности за изпреварвания, отколкото имахме на Албърт парк – бе коментарът на японския състезател.

Съотборникът му Перес направи страхотно впечатление в Австралия, след като се оказа единственият пилот, изминал състезателната дистанция само с едно спиране в бокса.

Нямам търпение за втория си старт във Формула 1 – ентусиазиран бе мексиканецът. – Според мен имаме добър автомобил. Достатъчно бърз е, за да печелим точки. Надявам се да запазим постоянно темпо и да направим наистина добри надпревари. Дебютната Гран при вече е зад гърба ми и съм далеч по-наясно какво мога да очаквам от квалификацията и състезанието, като това ми дава повече увереност. Познавам пистата Сепанг от старта там в GP2 Азия през 2009 г. Физически е изтощаваща, а и доста технична. Конфигурацията е дълга и е трудно да направиш обиколка абсолютно безгрешно – допълни той.