Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер подписаха със Серхио Перез

Заубер подписаха със Серхио Перез

96
0
Серхио Перез

От Заубер най-накрая потвърдиха официално слуховете, че догодина за тях ще кара мексиканският пилот Серхио Перез.

В момента 20-годишният пилот кара в GP2 сериите и най-вероятно ще завърши сезона на втора позиция, а през 2007-ма година спечели британския F3 шампионат.

Потвърждаването на договора с Перез означава, че Ник Хайдфелд гарантирано ще напусне тима в края на сезона, тъй като Kамуи Кобаяши вече има договор със Заубер.

„Серхио отбеляза непрестанен възход през последните няколко години. Той демонстрира своя боен дух в състезанията този сезон и доказа, че е готов да се състезава във Ф1. Нямам търпение да работим заедно и не се съмнявам, че в лицето на Серхио Перез и Kамуи Кобаяши ще имаме една силна пилотска двойка“, заяви собственикът на отбора – Петер Заубер.

Заедно с Перез в тима като генерален партньор идва и основният спонсор на пилота – телекомуникационният гигант Телмекс. Тази компания е собственост на най-богатия човек в света – Карлос Слим, който чрез своята пилотска програма Ескудерия Телмекс подкрепя Перез още от ранната му детска възраст.

Освен това мексиканската връзка на Заубер се задълбочава още повече и заради факта, че резервен пилот на отбора пък ще бъде друг кадър на Ескудерия Телмекс – Естебан Гутиерез, който в момента е пилот в GP3 сериите.