Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер показа новия болид C35

Заубер показа новия болид C35

49
0

Екипът на Заубер показа как ще изглежда новия болид на тима C35, който ще дебютира утре в първия ден от вторите тестове на пистата Каталуня в Барселона.

На първите изпитания швейцарския тим участва с модифицирана версия на миналогодишната кола C34, за да има повече време за довършването на новата машина.

Колата е доста интересна с ниско свален и изрязан в края си нос, подобно на Ферари и Уилямс. Уникално е оформлението на еърбокса (тръбата за въздух за охлаждане на двигателя). Той е с триъгълна форма, два допълнителни отвора в страни от него и с още два прореза в зоната под еърбокса. 

Техническият директор на тима Марк Смит заяви, че колата е еволюция на миналогодишната, като малко е променена философията за развитието на аеродинамиката.

„Определено искаме да се подобрим, заяви спортният шеф на тима Мониша Калтенборн. – Има позиция в класирането при отборите, която искаме да постигнем. Но за начало е важно да сме в средата на колоната. Само след като това е факт можем да се фокусираме върху индивидуалната ни позиция.”

Пилоти на тима и тази година ще бъдат Маркус Ериксон и Фелипе Насър.