Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер потвърди интереса си към Шумахер

Заубер потвърди интереса си към Шумахер

69
0
Мониша Калтенборн,Петер Заубер

Екипът на Заубер потвърди, че има интерес към привличането на Михаел Шумахер в отбора.

“Разбира се, че веднага ти минават подобни мисли през главата и започваш да разсъждаваш, какво ще е ако привлечеш един 7-кратен шампион”, обясни Мониша Калтенборн, изпълнителният директор на Заубер. “Досега той обаче е карал за големи отбори обвързани с производители, с които ние не можем да се сравняваме.”

След преминаването на Серхио Перес в Макларън за следващия сезон, всички знаци сочеха, че Заубер ще наеме за следващата година Хайме Алгерсуари и Естебан Гутиерес. Младата надежда Робин Фрийнс пък се смята за сигурния трети човек. Но след излизането на Михаел Шумахер на пазара се забелязва сериозна активност по оста Заубер-Шумахер. Неговата мениджърка Сабине Кем бе забелязвана на няколко пъти в моторхоума на швейцарците, за последно в Сингапур.

Шумахер не спира да повтаря, че ще обяви своето решение през октомври. Според мнозина Заубер изглежда малко вероятен вариант за рекордьорът по титли, но се говори, че ако в краен случай той избере швейцарския екип, може да вложи и достатъчно лични средства, както и да се хвърли в привличане на спонсори, за да повиши конкурентоспособността на екипа, който през тази година разполага с много добър болид. Говори се дори, че той може да се откаже от получаването на каквото и да е възнаграждение за услугите, които ще предложи.

Приказките, изписани по вестниците, че Шумахер е твърде стар за Формула 1 бяха осъдени от Ники Лауда преди няколко дни. Сега подобно мнение изразява и Емерсон Фитипалди.

“Самият аз спечелих на 49 години в Индикар”, обяснява Фитипалди. “Така че, ако Шумахер е достатъчно мотивиран не виждам никакъв проблем да продължи.”

Няма да е никак чудно, ако той продължи в отбор на Петер Заубер, който през 1991 г. намери 300 хил. германски марки, за да успее Шумахер да стартира кариерата си във Формула 1.

За Заубер привличането на Шумахер изглежда напълно логично. От една страна той е най-опитния пилот във Формула 1, като освен това продължава да се справя достатъчно добре, за да е на нивото на един Нико Розберг например. Втората причина е вече споменатите спонсори, които Шумахер може да привлече или дори да вложи собствени средства.