Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер разочаровани от изпуснатите точки

Заубер разочаровани от изпуснатите точки

65
0

Разочарование от факта, че не спечелиха точки в Гран при на Испания, изразиха от тима на Заубер.

– Ясно бе, че сме в състояние да го направим – заяви техническият директор на тима Джеймс Кий. – След старта колата на Педро [де ла Роса] бе ударена и той се прибра със спукана гума. Обади се да каже, че задната част е много нестабилна, след като се върна на пистата. Прегледахме данните и решихме да го викнем обратно в бокса, тъй като имаше прекалено много повреди по пода. Камуи [Кобаяши] също бе подпрян – в неговия случай в трети завой, заради което загуби няколко позиции. От там нататък се опитваше да навакса, но бе задържан от пилотите пред него. В Барселона е трудно да се изпреварва. Но колата бе издръжлива в рамките на състезателната дистанция, а това е особено важно за нас – каза още Кий.

Роберт Кубица (Рено) бе пилотът, от чието подбутване пострада Кобаяши. Японският пилот заяви, че му е оставил достатъчно място, но полякът му обяснил, че предницата му занесла.

– По-късно заседнах зад Виталий [Петров] в другото Рено, а на Каталуния наистина не е лесно да се задминава. Опитах се, но не стана. Поне финиширах за първи път тази година – допълни Камуи.

Безкрайно разочарован от ранното си отпадане бе Де ла Роса и трудно намираше думи да изрази огорчението си.

– Опитах да продължа, но колата бе неуправляема. Просто нямаше смисъл да се мъчим и се отказахме – тъжно заяви роденият в Барселона състезател.