Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер разочаровани от скоростта си

Заубер разочаровани от скоростта си

39
0

Разочарование се усещаше в екипа на Заубер след квалификацията за Гран при на Бахрейн, тъй като в отбора да се надяваха да са по-бързи, отколкото се оказа днес. И двамата пилоти стигнаха до втория сегмент, но шефът на отбора Петер Заубер призна, че вчерашните проблеми в новата част на трасето не са били решени.

– Целта ни бе поне една кола в топ 10, базирана на зимните ни тестове – обясни техническият директор Вили Рампф. – Но я изпуснахме, при това с голяма разлика.

Пилотите също не бяха очаровани от разминаването на очакванията с действителността.

– Не мога да кажа, че съм доволен, защото очаквахме да сме значително по-напред преди да пристигнем тук. Но след вчерашния ден бяхме наясно, че тази писта не е добра за нас заради новата вътрешна част. Укорявам и себе си за загубата на няколко десети [от секундата], защото допуснах грешки в последния си бърз тур – натиснах прекалено, тъй като в този конкретен момент нямаше вече какво да се губи. Утрешното състезание ще е още по-трудно, особено по отношение на гумите. Страхувам се, че ще прегряват от първия тур. И въпреки всичко се радвах на първата си квалификация от три години насам – бе коментарът на Педро де ла Роса.

Японският му съотборник Камуи Кобаяши също отбеляза разочарованието от липсата на скорост, като и за него най-сложната част е новата секция с доста неравности.

– Сега трябва да работим упорито с цел подобрение. Надявам се автомобилът да не износва прекалено гумите и да мръднем малко напред. Винаги има шанс за точки – запази оптимизма си Камуи.