Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер с грешки в настройките

Заубер с грешки в настройките

36
0
Заубер

Добро представяне направиха пилотите на Заубер в квалификацията на пистата Йонгам днес в Корея. Камуи Кобаяши и Ник Хайдфелд записаха съответно 12-о и 13-о време, като заедно с екипа трябваше бързо да реагират на променящите се условия на трасето.

– Като цяло смятам, че постигнахме възможно най-добър резултат. Малко не ни стигна да стигнем последната част. А сутринта пистата беше сериозно променена спрямо вчера. Затова и трябваше да преразгледаме вече свършената работа по настройките. В квалификацията болидът ми бе малко нервен, но като цяло поведението беше на ниво. Стратегията ни с гумите също бе чудесна и за мен правилното решение бе точно да се направи само една, но по-дълга серия в Q2. В най-бързия си тур нямах късмет с трафика, но такива неща се случват. Нямам търпение за състезанието – каза японският състезател.

Немският му колега заяви, че квалификацията на Йонгам била истинско забавление за него.

– Направих чиста обиколка без проблеми с трафик този път и смятам, че най-бързият ми тур беше добър, така че съм доволен. Сутринта имахме някои трудности с настройките, но ги решихме. Никак не е лесно да накараш гумите си да работят оптимално. При мен третата обиколка със софт бе върховото ми постижение като време. След това предните гуми изстинаха прекалено – надявах се да ги загрея отново, а вместо това те започнаха да се късат. Позицията ми трябва да е откъм чистата страна, така че се надявам да спечеля позиции на старта. След това може да нямам шанс да изпреварвам, тъй като максималната ни скорост не е точно брилянтна – призна Хайдфелд.

Промените в настройките, за които говореха и двамата състезатели, бяха с цел оправяне поведението на С29 в първия сектор. Именно там бяха най-сериозните трудности на Заубер в петъчните сесии. При новите реглажи обаче се дестабилизира задната част и управлението стана трудно не само в началото на обиколката, но и в края й.