Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер с най-добър квалификационен резултат през сезона досега

Заубер с най-добър квалификационен резултат през сезона досега

68
0
Естебан Гутиерес

Заубер постигнаха най-добрия си квалификационен резултат през сезон 2013 г. във Формула 1, след като и двата болида на тима се класираха в топ 10.

Нико Хюлкенберг и Естебан Гутиерес за първи път заедно участваха в Q3. Те дадоха осмо и девето време, но ще преминат с позиция напред на грида (заради наказанието на Марк Уебър).

Денят премина наистина добре. Всичко в Q1 и Q2 беше като по часовник. Бързата обиколка в Q3 също бе на ниво, но се получи по-трудно. Изоставах с 4 десети от секундата спрямо времето си в Q2 и сцеплението не бе същото като в предходния сегмент – разясни Хюлкенберг. – Седма позиция на старта е много положителен резултат и можем да очакваме с нетърпение надпреварата. Колата вървеше чудесно в дългите серии обиколки вчера и съм уверен, че можем да задържим тази позиция утре. Но не бива да забравяме колко силни са момчета пред нас и че Макларън са зад нас.

Гутиерес се радваше на постижението си, тъй като за първи път кара на Йонгам. Това е второ поредно класиране за него в Q3 след десетото място в Сингапур.

Чувството е прекрасно, тъй като се трудих упорито за такова подобрение. Състезанието ще е интересно. Температурата на пистата се промени в Q3 и имах известни грижи с баланса на колата си и сцеплението на предните гуми – добави мексиканецът.

Шефът на тима Мониша Калтенборн заяви от своя страна, че всички в екипа са радостни от резултата, демонстриращ напредъка на колата, както и от факта, че и двамата пилоти използваха потенциала на болидите си. Последните новости по С32, донесени в Корея, по принцип бяха планирани за Индия. Оптимизирането на работните процеси в Хинвил обаче позволи те да бъдат произведени и доставени по-рано и дават резултати.