Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер с нов аеропакет за Сингапур

Заубер с нов аеропакет за Сингапур

33
0
Джеймс Кий

Тимът на Заубер ще е със сериозни подобрения в аеродинамиката за 15-ия клъг от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г., който ще се проведе в края на тази седмица в Сингапур.

– Имаме доста сериозен аеродинамичен пакет подобрения – ново предно крило, нов дифузьор и други елементи. Надяваме се да проработят според очакванията, а след това ще види какво ще стане – обясни техническият директор на отбора Джеймс Кий.

Според него това трасе е най-близко до Монако по отношение характера на завоите и екстремните високи нива на аеропритискане:

– Състезанието, разбира се, е нощно и от тази гледна точка – уникално. В петък трябва да се намерят възможно най-добрите реглажи, както и да се постараем да разберем поведението на гумите. Другото важно нещо е, че на тази писта е доста трудно да се изпреварва, така че ще е нужно да се концентрираме специално върху представянето в квалификацията. Иначе със Сингапур започва серията на последните пет старта от сезона, които са извън Европа. Конкретно пистата там е доста трудна чисто технически, по традиция е неравна, така че механичните сцепление и настройки са важни – допълни Кий.