Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер С33 ще е с ново задно крило и аеродинамични промени в...

Заубер С33 ще е с ново задно крило и аеродинамични промени в Канада

31
0
Адриан Сутил,Естебан Гутиерес

С ново задно крило и някои по-малки аеродинамични промени пристига екипът на Заубер за следващия кръг от световния шампионат на Формула 1 – Гран при на Канада.

Швейцарският тим все още няма точка след шест проведени надпревари от тазгодишното първенство. Сега отборът се надява да промени това в Монреал.

На пистата в Канада ще е безкрайно интересно да видим как отборите ще балансират изискванията за по-високо аеродинамично притискане със задвижващите системи за 2014 г. – коментира шефът на инженерите на писта Джампаоло Далара. – Смяната между дълги прави и нискоскоростни завои изисква чиста скорост, стабилност при спиране, добро поведение при бърза смяна на посоката, както и плавно преминаване на неравности и бордюри. С33 ще има някои аеродинамични подобрения, както и специфично задно крило. Гумите на Пирели за уикенда – софт и суперсофт – могат да предложат някои интересни стратегически варианти.

Естебан Гутиерес повтори, че пистата Жил Вилньов изисква добри максимална скорост и механично сцепление:

Настилката там е доста хлъзгава, така че гумите ще са важни. Начинът на загряването им е особено важен, защото трябва да имаме предвид, че ще имат повече от достатъчно време да се охлаждат на правите. Самата писта е комбинация от постоянно трасе и част от нормалната инфраструктура. Гран при на Канада има страхотна история и е чудесно събитие. Трябва да подходим към уикенда с положителна настройка. Целият отбор се стреми към промяна на настоящата ни ситуация.

Адриан Сутил заяви от своя страна, че обича да се състезава на канадската писта, където – заради множеството дълги прави – може лесно да се изпреварва.

Поради тази причина повечето надпревари там са доста вълнуващи. От друга страна има и няколко шикана. Това означава, че са необходими сравнително меки настройки, тъй като трябва да преминаваш и през бордюрите. Времето също може да изиграе роля – през последните няколко години от време на време вали в течение на състезанието. Надявам се тази писта да ни пасне повече, отколкото предишните – допълни немският пилот.