Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер със затруднения във втория сектор

Заубер със затруднения във втория сектор

52
0
Гран при на Япония,Камуи Кобаяши

Множество различни тестове и сравнения проведоха пилотите на Заубер Камуи Кобаяши и Ник Хайдфелд по време на свободните тренировки за Гран при на Япония, като се класираха съответно 12-и и 15-и във втората сесия. Японският състезател е със специална каска за домашния си старт, като е претворил в нея флага на родината си.

– Много съм щастлив, че съм на Сузука, тъй като обичам да карам тук. Денят обаче не бе никак лек за мен. Не останах доволен от баланса на колата, чиято предница бе твърде нестабилна. И двата типа гуми се износваха бързо – само след една обиколка вече имах проблеми. Сутринта изпробвах някои аеродинамични елементи – бе коментарът на Кобаяши.

Хайдфелд от своя страна също не пропусна да отбележи какво удоволствие е и за него да кара на Сузука, но за разлика от съотборника си бе сравнително доволен от болида, когато управляваше с твърдия тип гуми.

– Когато сложихме меката смес обаче, се изненадах. Колата вървеше много по-различно и всъщност не успях да подобря времето си за обиколка. Трябва да разберем на какво се дължи това преди квалификацията. Иначе в първата сесия правих серии за сравнение на различни предни крила – обясни германецът.

Оптимизиране на пакета от Сингапур бе основната цел на тима, потвърди и техническият шеф Джеймс Кий. Според него вторият сектор е най-слаб за С29 в момента и върху това ще се съсредоточат инженерите при анализа на събраните от изпитанията данни.