Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер се надяват на положителен резултат в Монреал

Заубер се надяват на положителен резултат в Монреал

100
0
Естебан Гутиерес

След първите надпревари в Европа Формула 1 се отправя към Канада за едно от най-популярните състезания в календара. Екипът на Заубер има повече от прекрасни спомени от пистата Жил Вилньов, където Роберт Кубица и Ник Хайдфелд спечелиха двойна победа през 2008 г.

След като изтърваха точките за съвсем малко в Монако, в Заубер се надяват да положителен резултат от следващата надпревара в календара.

Тази писта е една от любимите ми. Смесица е от постоянно трасе и обичайната инфраструктура. Има някои тесни секции, които не позволяват каквито и да са грешки. Цялата конфигурация ми допада, както и в частност бордюрите. Атмосферата винаги е страхотна, а целият град Монреал приветства Формула 1. Това е чудесна Гран при и нямам търпение за нея – коментира Нико Хюлкенберг.

Естебан Гутиерес е карал веднъж в Канада – през 2007 г. във Формула BMW. Тогава за него състезанията преминават доста добре със спечелването на подиум и четвърто място. Той също харесва пистата.

Трасето е хлъзгаво и управлението на гумите отново ще е много важно. Това ни дава възможност да направим наистина добра стратегия. Очевидно е, че изпреварванията ще са по-лесни, отколкото в Монако, а това може да ни е от полза. Трудно е да се прецени колко ще сме конкурентоспособни, тъй като това ще зависи и от времето. Надяваме се на по-добри условия, които да помогнат за един по-постоянен уикенд, за да прогресираме и да извлечем повечето от потенциала си – допълни мексиканецът.

Според шефа операции на пистата Том Маккълоу появата на кола за сигурност на трасето е много вероятна. Разлика в работата ще има и с гумите, тъй като този сезон ще се използват медиум и суперсофт.