Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер се утешават с най-бързата обиколка

Заубер се утешават с най-бързата обиколка

38
0
Камуи Кобаяши

В екипа на Заубер не знаеха да се смеят или да плачат след Гран при на Монако (както се изрази шефът на инженерите на пистата Джампаоло Далара).

Серхио Перес завърши 11-и – точно извън зоната на точките, докато Камуи Кобаяши се прибра още в самото начало заради счупено окачване. Единствената утеха бе най-бързата обиколка в надпреварата, направена от мексиканския пилот.

Бяхме наистина бързи, но от моята позиция на грида беше особено трудно да се изпреварва и да вървя напред. След наказанието (преминаване през питлейна заради засичане на Кими Райконен при влизане в бокса – б.р.) успях да наваксам няколко позиции, но всъщност състезанието бе загубено още вчера. Надявахме се на дъжд днес. Нищо не се случи – обясни Перес.

Кобаяши опита да се пошегува с малшанса си, въпреки че бе очевидно разочарован:

Направих страхотен старт и водех битка със Себастиан Фетел. Ромейн Грожан мина отвътре и изведнъж се върна от външната страна. Опитах да го избегна, но той не натисна спирачките, удари задните ми гуми и строши окачването. Ако бях с две колела, а не с четири, вероятно нямаше да имам проблем! Беше прекалено опасно да продължавам.

Целият тим бе доволен от скоростта на колата, въпреки че тя не бе реализирана в достатъчно добър резултат.