Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер ще има ново задно крило в Испания

Заубер ще има ново задно крило в Испания

89
0
Нико Хюлкенберг

Ново задно крило ще изпитва тимът на Заубер в Испания, както и допълнителни аеродинамични подобрения за болида С32.

Пистата в Барселона е добре позната, но сега температурите там ще са по-високи, отколкото по време на зимните тестове, така че ще се наложи да се адаптираме – коментира шефът на инженерния отдел Том Маккълоу. – Имаме няколко аеродинамични новости, както и модифицирано задно крило, които ще изпробваме по време на петъчните тренировки. Квалификацията ще е особено важна, тъй като изпреварванията могат да са трудни в самата надпревара. Целта ни на Каталуния ще е да финишираме и с двете коли в точките – допълни той.

Транспортните камиони на швейцарския тим тръгват за пистата в неделя. След първите четири надпревари за сезон 2013 г. Заубер са осми в класирането при екипите с едва пет точки – всичките спечелени от Нико Хюлкенберг.

Нямам търпение за испанската Гран при, тъй като с нея започват европейските стартове. Познаваме чудесно Каталуния, но от зимните тренировки досега много неща се промениха. Климатът например е съвсем различен от условията през февруари, а това трябва да се има предвид – обясни немският състезател. – Първите два сектора на трасето са бързи с дълги, скоростни завои, изискващи аеропритискане на ниво и добър баланс. Третата част е доста технична. Аероновостите, които ще имаме на пистата, ще покажат дали колата ни пасва на тази писта.

Началото на сезона бе особено трудно за Естебан Гутиерес, който като че ли още не е свикнал с рутината и случващото се в F1. За него в Барселона ще е предимство, че все пак има опит на Каталуния, където се състезава за първи път през 2008 г.

Мисля, че ще е вълнуващо събитие, тъй като е първото европейско състезание – продължи мексиканецът. – Трасето е доста голямо предизвикателство и най-вече последният сектор. Управлението на гумите ще е жизненоважно, особено в квалификацията – тогава трябва да ги пазим в първите две трети от обиколката, за да се получи чист трети сектор. Ще трябва да изчакаме, за да видим дали новите компоненти ще ни помогнат да настигнем момчетата, които са по-напред в колоната от нас – каза още Гутиерес.