Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер ще изпробват различни механични настройки в Абу Даби

Заубер ще изпробват различни механични настройки в Абу Даби

42
0
Камуи Кобаяши

С промени по механичните настройки ще се опитат в тима на Заубер да подобрят скоростта си за предпоследната надпревара във Формула 1 за 2011 г. в Абу Даби. Болидите С30 ще са в същата спецификация като за предходното състезание и няма да имат нови компоненти.

Ще изпробваме някои нови неща за механичните реглажи след трудния уикенд в Индия, където просто не можахме да накараме гумите да работят. Смятаме, че Абу Даби ще ни пасне повече, но въпреки всичко прегледахме подробно информацията, за да извлечем свежи идеи и да решим проблема. В състезанието в Индия скоростта ни бе такава, каквато очаквахме първоначално, но трябва да сме на това ниво и в Абу Даби – заяви техническият директор на екипа от Хинвил Джеймс Кий.

Камуи Кобаяши пази особено хубав спомен от пистата Яс Марина, тъй като там спечели първите си точки във Формула 1, финиширайки шести през 2009 г.

Беше едва втората ми Гран при и със сигурност никога няма да забравя усещането – припомни си японецът. – Допада ми и фактът, че там караме привечер. Така е дори още по-вълнуващо за зрителите и определено сериозно изпитание за нас. Предизвикателството не идва от смяната на светлината, а от падането температурата на трасето след залез слънце.

С прекрасно изживяване свързва трасето в Абу Дами и Серхио Перес, чийто първи тест с автомобил от Формула 1 бе там.

На тази писта за последно се състезавах и в GP2, като спечелих съботния старт, при това с голяма разлика от над 20 секунди. Сега се връщам с почти година опит в F1 – времето наистина лети страшно бързо. Допада ми сухата горещина в пустинята и ще ми е интересно да видя как състезанието започва на дневна светлина и приключва по мръкнало – допълни мексиканецът.