Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер ще тестват нови компоненти в Шанхай

Заубер ще тестват нови компоненти в Шанхай

48
0
Нико Хюлкенберг

Нови компоненти ще тества тимът на Заубер в Шанхай, като те не са задължително свързани с предстоящата Гран при на Китай (трети кръг от световния шампионат на Формула 1). В Хинвил анализираха информацията, събрана по време на състезателния уикенд в Малайзия и откриха някои интересни посоки за развитие на болида си С32, обясни шефът на инженерите на писта Том Маккълоу.

Ще имаме някои елементи за проби. Взехме първите си точки на Сепанг и нямаме търпение да увеличим актива си възможно най-скоро – продължи той. – Пистата в Шанхай е микс от различни като характеристики завои. Изискват се добър баланс и прецизно управление. Гладката настилка и обикновено ниските температури имат значително влияние върху поведението на гумите – особено в началото на уикенда, докато трасето се изчисти. Пирели ни предоставят софт и медиум за това състезание. За първи път ще използваме тази комбинация през настоящия сезон.

Нико Хюлкенберг отбеляза, че китайската писта не е сред любимите му трасета, но въпреки това той ще вложи всичко, за да се представи както трябва в идващата надпревара.

– Особено първите няколко завоя са доста сложни, както и кривите преди обратната права. Гумите и стратегията ще са много важни. В началото на състезанието в Малайзия част от задното ми крило (страницата) се повреди и доведе до загуба на аеропритискане. Сега се чувствам по-добре в колата, след като направих първото си състезание с С32. Особено важно бе да съберем информация. Взехме точки в Малайзия – това е целта ми и за Китай – каза още немският пилот.

Съекипникът му Естебан Гутиерес не познава трасето. Той заяви, че за него ще е интересно предизвикателство да учи пистата и да придобие увереност в карането там по време на тренировките.

– Чувал съм, че е сложна конфигурация, много технична. Ученето на ново трасе зависи изцяло от подхода. Много може да се научи от видео материали, от съвети на инженерите за съответните предавки в отделните секции, но най-важното е, че колкото по-уверен се чувстваш, толкова по-леко се справяш. Вече познавам колата и мога да се съсредоточа върху пистата. Целта ми е да отбележа напредък – допълни мексиканецът.