Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер търсят стабилизиране на С31, Форс Индия се радват на безпроблемни тренировки

Заубер търсят стабилизиране на С31, Форс Индия се радват на безпроблемни тренировки

58
0
Камуи Кобаяши

Доста проблеми се струпаха на Заубер в първия ден от уикенда за Гран при на Китай, докато съперниците им от Форс Индия имаха по-спокойни свободни сесии на пистата в Шанхай.

Камуи Кобаяши отбеляза, че всички грижи при нега са били сравнително малки и съответно разрешени без особени затруднения.

Видимостта на моменти бе лоша, което не помагаше да прецениш къде трасето е по-малко хлъзгаво. Колата ми следобед бе по-балансирана, отколкото сутринта, но има още какво да подобрим в настройките – коментира японският пилот.

При съотборника му Серхио Перес ситуацията бе обратната – той заяви, че неговият С31 е бил по-стабилен в първата сесия. Следобед пък имаше проблем със спирачките и гумите му изстиваха прекалено бързо на обратната права.

Предните блокираха твърде лесно. Трябва да оправим баланса за квалификацията – сподели още мексиканецът, който не очаква повторение на представянето си от Малайзия (където стана втори), но се надява на приличен резултат.

Пилотите на Форс Индия Нико Хюлкенберг и Пол ди Реста пък приключиха деня в топ 10 и са окуражени за останалата част от уикенда.

Дори малкото обиколки в първата тренировка бяха полезни – заяви Нико. – Постигнахме целите на програмата си с дълги серии и сравнение на гумите. Чувствам се чудесно в автомобила и съм доволен от баланса му.

Съекипникът му се съгласи, че базовите настройки на болида са били доста добри и съответно е било необходимо единствено да ги доизпипа на трасето. Той допълни, че представянето на двата типа гуми (медиум и софт) е доста близко.