Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер уверено вървят в топ 10, Хюлкенберг убеден, че ще продължат така

Заубер уверено вървят в топ 10, Хюлкенберг убеден, че ще продължат така

61
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг продължи серията си добри класирания на стартовата решетка, като се нареди шести на грида за Гран при на Абу Даби.

Съотборникът му Естебан Гутиерес също показа силно темпо в свободните тренировки, но в квалификацията не се справи на ниво и остана едва 17-ти.

Беше перфектна обиколка и наистина успях да извлека максимума от колата. Изпреварванията няма да са лесни на това трасе. Има две DRS-зони, а в миналото сме виждали малко задминавания, но според мен ние разполагаме с добра максимална скорост. Вървим уверено в топ 10 през целия уикенд досега и съм убеден, че ще продължим така и утре – каза Хюлкенберг.

Гутиерес изрази съжаление, че е назад на грида при толкова добра скорост от страна на Заубер С32. Той обясни, че при първата си бърза обиколка е попаднал в трафик, а за втори опит не му е останало време.

Квалификацията още веднъж показа колко конкурентоспособна е колата ни. За съжаление това не се отразява в резултатите и на двете коли. Нико, както обикновено, използва на максимум потенциала на болида. Q1 обаче не протече по план за Естебан. Комбинация от грешки не му позволи да стигне Q2. Голямо благодаря на екипа. Всички се трудиха упорито, за да направят тази кола толкова бърза. Сега трябва да се концентрираме върху утрешната надпревара – заяви от своя страна шефът на Заубер Мониша Калтенборн.