Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Завръщането на Бруно Сена във Формула 1 е малко вероятно

Завръщането на Бруно Сена във Формула 1 е малко вероятно

161
0
Бруно Сена

Завръщането на бившият пилот на Уилямс, Бруно Сена, във Формула 1 през следващия сезон е малко вероятно. Въпреки засилващите се слухове за подобна възможност, самият бразилец не смята, че това е реалистично. Сена кара в Гран при от 2010 г. до 2012 г. за отборите на Испания Рейсинг, Рено и Уилямс, преди да бъде изместен от Валтери Ботас. През този сезон той кара за Астон Мартин в сериите Льо Ман.

„Да продължа работата си за Астон Мартин е една от най-добрите възможности, които стоят пред мен“, обяснява Сена пред бразилския O Estado de Sao Paulo. Той обаче иска да пробва качествата си и в американските серии NASCAR, възможност, която той планираше още от началото на годината. Формула 1 вече изглежда не играе никаква роля в плановете му.

Племенникът на трикратния шампион Аертон Сена първо смята да се огледа сред множеството състезателни серии, преди да прецени, къде да продължи кариерата си в бъдеще.

„Ще имам още няколко срещи и ще видя, кой е най-добрият път за моето бъдеще. Възможностите са Indy, Stock и NASCAR. Определено не ми липсват възможности.“