Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Завръщането на Мерцедес

Завръщането на Мерцедес

2689
0
Корица на сп. ClubS1, брой 276

Лятната пауза във Формула 1 винаги е повод за множество равносметки и анализи относно развитието на сезона. Напредъкът на един или друг екип, трансферите за следващата година са традиционни теми. Те са обичайни и в този наш летен брой. Но сега имат и по-голямо значение предвид навлизането на спорта в нова ера на развитие. Няма съмнение, че напредъкът на Мерцедес през последните месеци е изключително важен процес. Обръщаме му специално внимание. Какво се промени в екипа, че най-после отново успя да намери верния път? Джеймс Алисън дава своето обяснение, а то не е така техническо, както мнозина смятат.

Успехите на хората на Тото Волф са наистина важни не само за развръзката в настоящия шампионат, но и за онова, което ни очаква в близко бъдеще. Намирането на верния път за развитие сега означава, че Бракли отново е в кондиция да създава шампионски болиди. Завръщането Анди Коуел, една от бившите най-важни фигури в Мерцедес в Гран при, пък е друга много важна тама в този брой. Англичанинът поема функциите на изпълнителен директор в Астън Мартин от истински титан като Мартин Уитмарш. Коуел ще има възможността, но и отговорността да ръководи този все по-голям екип. Връщаме се към качествата и познанията му. Залогът е огромен с гигантски инвестиции и в очакване към групата в Силвърстоун да се присъедини и геният Ейдриан Нюи.

Ролята на шефовете на екипи в модерния свят става все по-голяма и е много различна от онази преди години. Така тези хора някак по естествен път попадат в центъра на нашето внимание точно във връзка с изброените ни теми. Обръщаме специално внимание на всички тийм шефове в Гран при и не само като сухи биографии, а като приходи и начин на работа на и извън пистата.

В очакване на втората част от настоящия, ставащ все по-вълнуващ сезон смятам, че по-задълбоченият поглед към точно тези хора и процеси си дойде съвсем на място.

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Приятно четене!
Иван Тенчев