Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Желанието на Хамилтън за още титли може да зависи от начина му...

Желанието на Хамилтън за още титли може да зависи от начина му на живот, смята Палмър

35
0

Желанието на Люис Хамилтън да печели още титли във Формула 1 може да зависи от начина му на живот извън пистите. Мнението бе изразено от пилота на Рено Джолион Палмър пред ВВС Спорт.

Състезателят на Мерцедес, който има три титли в кариерата си досега, ще навърши 32 години на 7 януари догодина. Палмър сподели, че Люис е в наистина добра позиция за следващия сезон и ще е силен, докато остане мотивиран да се представя на ниво на трасето.

„Той се наслаждава на живота извън Формула 1 повече, отколкото мнозина други пилоти. В момента е много конкурентоспособен и успява да съчетае спорта с доста натоварено битие извън колата. Но за подобно нещо са нужни доста фактори. Трябва ти добър отбор, който да те подкрепя. Издръжлива кола. Не зависи само от него”, сподели още Палмър. „Който и да отиде в Мерцедес, ще е нов за екипа. Освен това ще се присъедини доста късно. Но не се съмнявам, че в Мерцедес ще се справят. Люис Хамилтън ще продължи да кара за тях, а който и да седне във втория кокпит, несъмнено ще е много способен пилот. Със сигурност биха предпочели Нико [Розберг] да бе останал, но са толкова доминиращи през последните години, че би трябвало да успеят да прехвърлят инерцията си към следващото поколение болиди и поне да са в състояние да печелят надпревари.”

Палмър отбеляза също така, че тимът и пилотите на Ред Бул стават все по-силни, което може да доведе до битка за титлите между повече отбори през следващия сезон. Той призна също така, че останал шокиран от решението на Розберг да напусне F1 броени дни, след като спечели короната за 2016 г.: „Наистина не можех да повярвам. Това е най-страхотната работа (на света). Да си шампион, в най-добрата кола и да ти плащат огромно количество пари. Към това се стремят всички останали. Така че да се намираш в тази позиция и да се откажеш, е трудно за разбиране от мнозина. Аз обаче нямам семейство, деца. Уважавам го, защото в неговото положение това решение бе много смело.”