Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жалко, че бях наказан, защото имахме темпо да се борим за подиум,...

Жалко, че бях наказан, защото имахме темпо да се борим за подиум, заяви Перес

47
0
Серхио Перес

10 точки взе от днешната Гран при на Австрия тимът на Форс Индия. Серхио Перес стигна шести до финала, а Нико Хюлкенберг стана девети.

Мексиканският пилот освен това даде най-бързата обиколка в надпреварата.

Резултатът е много положителен за тима ни, особено като се има предвид откъде стартирахме – коментира Перес. – Винаги е трудно да наваксаш, когато потегляш от 15-то място на грида. Аз обаче направих силен старт и напреднах с няколко позиции. Беше особено важно да изпреваря Дженсън [Бътън], тъй като той бе с подобна на моята стратегия. Това бе ключов момент за състезанието ми. При нас стратегията проработи. Показахме още веднъж, че се справяме добре с гумите, а и състезателното ни темпо бе силно. Хубаво беше за малко да съм начело, въпреки че бяхме наясно, че колите зад нас са с различна стратегия. Единственото ми съжаление е за наказанието – без него щях да съм още по-напред на грида. Разликата щеше да е огромна, тъй като днес имахме достатъчно силно темпо, за да се борим за подиум. Прекрасно е да се върна в зоната на точките след две разочароващи надпревари. Колата се подобрява и сме в чудесна форма.

Хюлкенберг заяви, че следобедът е бил доста тежък за него – повече, отколкото е очаквал. Немският пилот имаше проблеми с баланса на колата си, което повлия на скоростта му и имаше отражение върху износването на гумите.

Смятам, че обща липса на достатъчно добро темпо не ми позволи да постигна по-добър резултат. Серхио очевидно вървеше по-силно, въпреки че бе с различна стратегия, така че трябва да разберем какво стана. Хубаво е, че продължавам да взимам точки. Имах някои чудесни битки, особено с [Даниел] Рикиардо в последната обиколка. Борех се упорито да го задържа, но той имаше предимство заради гумите и не успя да го задържа – допълни Нико.