Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Жан Тод се срещна с председателя на Европейската комисия Барозу

Жан Тод се срещна с председателя на Европейската комисия Барозу

25
0
Жан Тод

Президентът на ФИА Жан Тод се срещна с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и двамата обсъдиха мерките за безопасност по пътищата, както и работата на двете организации в тази насока. Французинът бе начело на делегация, включваща вицепрезидента на ФИА и президент на португалския автомобилен клуб Карлос Барбоса и генералния директор на бюрото на ФИА в Брюксел Якоб Бангсгаард.

Тод представи на Барозу целите на федерацията в работата й в спорта и движението по пътищата. Централна тема в изложението му бяха сигурността при шофиране, защитата на околната среда и създаването на европейска политика в това отношение.

Барозу отбеляза сходството между становищата на ФИА и Европейската комисия и изрично посочи инициативата на федерацията Action for Road Safety (от англ. – действия за пътна безопасност). Бе установено също така, че съществува общо желание за подсилване на връзките между комисията и федерацията. Възможностите за подобна стъпка са много – чрез участие на ФИА в различни работни групи, чрез присъствие на нейни представители като наблюдатели в експертни групи и т.н.