Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Злочесто състезание за Уилямс

Злочесто състезание за Уилямс

48
0

Нико Розберг нямаше късмет по време на Гран при на Канада, като това особено силно си пролича при първите влизания в бокса. Розберг удари Люис Хамилтън с Макларън в края на питлейна, след като британецът бе ударил вече Кими Райконен с Ферари.

Розберг загуби предното си крило в инцидента, но успя да продължи надпреварата и в края на краищата завърши 10-ти. За него обаче ще има наказание от 10 места за стартовата решетка във Франция.

„Започнах страхотно и всичко вървеше отлично в началото” – каза Розберг. „Изпреварих Алонсо в първия завой и точно се отдалечавах от него, докато в същото време не изоставах прекалено от Маса пред мен. Но след това дойде и инцидентът в питлейна, който бе изключително злочест.”

„След това по-късно в надпреварата се опитах да изпреваря Фетел, но загубих идеалната линия, в резултат на което Хейки Ковалайнен мина покрай мен. Сега очаквам с нетърпение следващата надпревара във Франция,където логично ще се надяваме на по-добър резултат.”

Казуки Накаджима отпадна от надпреварата, след като катастрофира на влизане към боксовете. Тогава предното му крило пречеше на предните колела, в резултат на което пречеше и на завиването.

„В условията на всичките тези инциденти всичко вървеше добре за мен, но след това карах след Дженсън (Бътън), той загуби сцепление при един завой, а аз не можех да го избегна.Повредих предното си крило и то почти бе паднало.”

„Когато влязох в питлейна, предното крило се откачи изцяло и заседна под шасито, заради което не можех да завия. И в общи линии това бе от мен.”