Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Звездните войни в Мерцедес ще продължат и на Ред Бул Ринг

Звездните войни в Мерцедес ще продължат и на Ред Бул Ринг

76
0
2014,Люис Хамилтън,Нико Розберг

Нико Розберг с малко коте, Люис Хамилтън със Самюел Л. Джексън. Това бяха последните снимки, публикувани от двамата в Туитър. И именно тези снимки загатват, в каква форма влизат двамата преди поредния епизод на „Звездните войни“, които трябва да решат, кой от двамата ще успее да стане шампион във Формула 1.

Докато Розберг изглежда пределно отпочинал и отпуснат след надпреварата в Канада, то неговият съперник и съотборник не пропуска за пореден път да се впусне в големия шоубизнес. След отпадането си в състезанието в Монреал и прекъсването на победната серия на Мерцедес, Хамилтън се нуждае от известна доза разтоварване.

„Разбира се, че е разочароващо, когато нещата не зависят от теб самия“, заявява англичанинът преди осмото състезание за сезона. Той не пропуска да демонстрира и новата си татуировка, която гласи „Powerful beyond measure“ – (Мощ извън границите?). Освен това в средата на гърдите си Хамилтън е татуирал компас, който явно трябва да му помогне да намери отново правилната посока, в която да насочи своята мощ.

След посещението на мотоциклетната надпревара в Барселона, на която бе заснет да „пили“ гуми на състезателен мотор, Хамилтън бе гост на гала вечеря в Лондон, на която не пропусна да си направи снимки със Самюел Л. Джексън и изигралия Ники Лауда във филма Rush, Даниел Брюл.

Розберг от своя страна се отдаде на почивка, комбинирана с новооткритата страст по скалното катерене. И докато снимката с малкото коте преди няколко седмици можеше да бъде използвана от критиците му като потвърждение на това, че е прекалено мек и не притежава „инстинкт на убиец“, за да стане световен шампион, то след състезанията в Монако и Канада това вече не е възможно. Отношенията между двамата също изглеждат вече изгладени.

„Обадих му се и говорихме след Монако“, заяви още преди надпреварата в Канада Хамилтън. „Изчистихме ситуацията и за нас е важно да покажем на отбора, че можем да работим заедно.“

За Хамилтън, който наскоро похвали отбора си, че „е управляван много добре и професионално“, е ясно че титлата при конструкторите е на първо място като приоритет, защото именно тя носи сериозните приходи за екипа.

„Едва след това идваме аз и Нико и нашата лична битка.“