Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Камуфлажното оцветяване на Ред Бул RB11 е вдъхновено от Фетел

Камуфлажното оцветяване на Ред Бул RB11 е вдъхновено от Фетел

42
0

Камуфлажното оцветяване на Ред Бул RB11 е вдъхновено от… Себастиан Фетел!

Това разкри шефът на тима от Милтън Кийнс Кристиан Хорнер на пистата Херес, където екипът му не успя да изпълни програмата си днес. Причината бе, че Данил Квят счупи единственото налично предно крило и след това бе принуден да прави излизания за по една обиколка без него. Екипът се опитваше по този начин все пак да свърши нещо, макар да ставаше за съвсем базово ниво на работа – основно рутинни и системни проверки.

Ред Бул RB11 излезе за първи път на писта вчера, след като премина в последния момент задължителните краш тестове. Колата привлече внимание и с това, че е в камуфлажно оцветяване, което предизвика моментално появата на конспиративни теории. Хорнер обаче разсея слуховете с обяснението, че този избор е вдъхновен от четирикратния световен шампион Себастиан Фетел и по-точно – от използвана от него каска по време на уикенда за Гран при на Италия през 2014 г.

– Онзи шлем на Себ бе страхотен и си помислихме, че ще е интересно да разширим концепцията така, че да обхване цялата кола – обясни англичанинът.

Собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц харесал идеята, тъй като е олицетворение на желанието на компанията му „да върши нещата по малко по-различен начин”. Хорнер добави, че това оцветяване освен това обърква наблюдателите и подробните кадри стават особено трудни за заснемане – точно в периода, когато „всички се опитваме да сме колкото се може по-потайни”. Но идеята като цяло била приета възторжено.

Хорнер каза още, че феновете няма да останат разочаровани от истинското оцветяване на болида за сезон 2015 г.

Квят пък заяви, че денят му на Херес не бе идеален, но „понякога се случват грешки и не можеш да направиш нищо относно тях”. Той допълни, че има още един ден, за да компенсира пропуска си.