Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер обясни защо в Ред Бул са се забавили с гумите на...

Хорнер обясни защо в Ред Бул са се забавили с гумите на Рикиардо (ВИДЕО)

81
0

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер обясни защо механиците на тима му са се забавили с изваждането на гумите по време на последния стоп на Даниел Рикиардо в Гран при на Монако.

Австралиецът поведе колоната след бокса на Хамилтън обиколка по-рано и след много силен следващ тур влезе в пита, за да смени интермедиите си със сликове на поизсъхналата писта. Механиците обаче не бяха готови да го обслужат веднага и се забавиха с около 10 секунди, което коства на Рикиардо лидерството в състезанието. Той се върна на пистата втори и до финала не успя да изпревари Хамилтън.

Според обяснението на Хорнер в тима първоначално са мислели да поставят гумите софт, но след това са решили, че е по-добре да сложат суперсофт. Явно обаче заради грешка в комуникацията не е било преценено добре, че времето за изваждане на комплекта суперсофт няма да бъде достатъчно, тъй като той бил прибран в дъното на гаража. И докато механиците го извадят, Даниел вече бил стигнал до пита.

„В Монако държим гумите както в гаража, така и зад него. И за жалост тези, които избрахме (суперсофт), не ни бяха под ръка, а бяха в задната част на гаража. Първоначално бяхме избрали да сложим типа софт, но след това променихме избора си на суперсофт. Те не можеха да бъдат готови навреме за поставяне върху колата, което ни коства около 10 сек.

Въпреки забавянето обаче двамата (Рикиардо и Хамилтън) бяха един до друг при излизането от бокса, което показва колко бърз е бил Даниел в обиколката си преди да влезе и колко бавен е бил Люис в първия си тур след бокса. Затова беше разочароващо за целия тим да загубим победа по този начин.”

Хорнер каза още, че от тима няма какво друго да направят за Рикиардо, освен да му се извинят и да са сигурни, че в бъдеще случилото се няма да се повтори.