Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят се извини за инцидента (ВИДЕО)

Квят се извини за инцидента (ВИДЕО)

83
0

Данил Квят се извини за пилотските си грешки след старта в Гран при на Русия, които предизвикаха хаос в първите няколко завоя и отпадането на Себастиан Фетел. В суматохата заради инциденти отпаднаха още Нико Хюлкенберг и Рио Харианто. Руснакът е обясни, че при спирането за втори завой са блокирали задните му колела, след което той е ударил Фетел. Последният, поднасяйки се пък се сблъска със съотборника на Квят в Ред Бул – Даниел Рикаирдо.

„Не очаквах, че той (Фетел) ще намали толкова много, обясни Квят, който получи наказание 10 секунди престой в бокса и в крайна сметка завърши 15-и. – Започнах да натискам педала на спирачката, но не беше останало налягане, защото когато блокираш задните колела, положението излиза извън контрол. Тогава и дойде първия контакт. След това при втория контакт не видях какво се случва. Той намали много и нямах време да реагирам.

Цялата каша тръгна от мен. Изобщо не ми е приятно, че стана така, но понякога се случва. Това беше може би най-обърканият първи завой в кариерата ми и ще си взема поука от него. Извинявам се на всички замесени. Ще говорим доста по въпроса. Това е единственото, което можем да направим. Сега всички могат да ме атакуват, но приемам това.”

Рикиардо от своя страна заяви, че е разочарован от случилото се, тъй като напрактика за него състезанието е приключило още след старта: „Имах много повреди по колата след първия завой и затова не знаем какво беше реалното ни темпо днес. Видях Себастиан да ме удря, но знаех, че не той постави началото на катастрофата. Знаех, че бе ударен отзад. Видях повторение на екраните по време на периода на кола за сигурност и изглеждаше, че това направи Дани. Това е малко разочароващо.”