Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мейнър не намери инвеститор, прекратява дейността си

Мейнър не намери инвеститор, прекратява дейността си

83
0

Екипът на Мейнър във Формула 1 не намери инвеститор и прекратява съществуването си. Това обяви компанията, притежаваща тима – Just Racing Services Limited, която също спира търговската си дейност. Преди 3 седмици отборът изпадна в несъстоятелност, след като преговорите с различни потенциални финансови благодетели, които да го закупят пропаднаха.

Оттогава Мейнър бе ръководен от компанията FRP Advisory LLP, която бе назначена в ролята на синдик от съда. Очаква се всички 212 работници на тима да бъдат съкратени до края на януари, като ще получат заплатите си за месеца.

„Дълбоко съжаляваме, че тимът трябва да преустанови дейност, заяви Джeф Роули, администратор на FRP Advisory LLP. – Мейнър е велико име в британския автомобилен спорт е постигна страхотни неща в последните 2 години, подпомогнат от новите собственици. Да управляваш тим в F1 с нужните високи стандарти обаче изисква значителни инвестиции.”

Тимът влезе в Гран при като Мейнър през 2010 г., през 2011 г. го купи Ричард Брансън и стана Върджин Рейсинг. В края на следващата година бе купен от руснака Николай Фоменко и стана Маруся, който обаче фалира в края на 2014 г. и бе спасен от Стивън Фицпатрик в началото на 2015 г, като участва отново с името Мейнър.

Почти до самия край на 2016 г. тимът бе на 10-о място при конструкторите, но 9-ото място на Заубер чрез Фелипе Насър в Бразилия го прати последен 11-ти. Така бяха загубени $20 млн. от парите, разпределяни от търговските права.