Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ред Бул изостават с два месеца, търсят помощ от Торо Росо

Ред Бул изостават с два месеца, търсят помощ от Торо Росо

61
0
2014,Себастиан Фетел

Ред Бул изостават с два месеца с подготовката си, заяви съветникът на отбора Хелмут Марко. Той допълни, че не е ясно колко време ще отнеме наваксването и дали изобщо е възможно да се стопи разликата спрямо екипите в челото.

Четирикратните световни шампиони имаха много трудни предсезонни тестове. Не успяха да направят пълна състезателна симулация, като се предполага и че не са изпробвали скоростта на RB10 при пълна мощност на задвижващата система.

Първото състезание идва поне два месеца по-рано за нас. Това е много сериозен проблем. В момента не знаем за колко време ще можем да наваксаме и дали изобщо е възможно – заяви Марко пред Сервус TV. – Имаме проблем с турбо дупката. Подаваш газ, но мощността не идва. Появява се изведнъж, колелата превъртат, автомобилът се пързаля и губиш скорост. Работим с Рено на стендовете, за да подобрим ситуацията за Мелбърн.

Според информация на Аутоспринт пък кризата в Ред Бул е толкова сериозна, че от Милтън Кийнс са помолили по-малкия тим на Дитрих Матешиц – Торо Росо – за помощ. Молбата била за съдействие за системата brake-by-wire. Италианското издание твърди, че това говори много за мащаба на проблемите в Ред Бул.

В самия тим не очакват чудеса в началните надпревари. Себастиан Фетел сподели, че може евентуално да вземе точки, ако половината пилоти да не завършат на Албърт парк. Той каза и че екипът му има по-сериозни проблеми за решаване от това да търси чиста скорост.