Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари щеше да спечели титлата с Хамилтън, смята Ди Монтедземоло

Ферари щеше да спечели титлата с Хамилтън, смята Ди Монтедземоло

76
0
Лука ди Монтедземоло

Бившият президент на Ферари Лука ди Монтедземоло смята, че Скудерията е щяла да спечели титлата в F1 тази година, ако за тима е карал Люис Хамилтън. Британецът взе короната за екипа на Мерцедес, като спечели битката със Себастиан Фетел с Ферари.

Последният допусна много грешки през сезона, въпреки че в много от състезанията разполагаше с най-бързия автомобил. Според Лука също така Хамилтън е направил най-добрият си сезона в кариерата във Формула 1.

„Хамилтън имаше моменти на слабости и криза, но тази година щеше да спечели титлата, ако караше за Ферари, каза Ди Монтедземоло. – Ферари направи добра кола този сезон, която в определени ситуации беше дори по-добра от тази на Мерцедес. Но последната част от пакета липсваше.“

Лука има предвид представянето на Фетел, който допусна много грешки през сезона и според него в тима трябва да обърнат внимание на него. „Себастиан направи някои решаващи грешки, но за да спечели шампионата, в тима трябва да направят всички необходимо, за да запазят нивото му високо, каза още Маркизът.

-Той е пилот от най-висок ранг и винаги е близо до отбора. В моменти на разочарование, той трябва да бъде подкрепян. Дори повече при идването в тима на много силно момче със страхотно бъдеще, като Льоклер.“