Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 50 конски сили не достигнали на Ред Бул да се бори за...

50 конски сили не достигнали на Ред Бул да се бори за титлата тази година

100
0
Кристиан Хорнер

50 конски сили мощност не са достигнали на екипа на Ред Бул да се бори за титлата тази година. Това смята спортният директор на „биковете“ Кристиан Хорнер. Той е на мнение, че шасито на тима е било най-доброто.

И тази година задвижващите системи на Рено в колите на Макс Верстапен и Даниел Рикиардо не бяха достатъчно мощни и надеждни, което позволи на двамата да спечелят само отделни състезания.

Изоставането им спрямо Ферари и Мерцедес беше значително, което се оказа решаващо в квалификациите. От следващата година в Ред Бул ще използват двигателите на Хонда, които този сезон бяха в колите на Торо Росо.

„Винаги е много лесно да кажеш какво щеше да се случи, ако нещата бяха по този или онзи начин, каза Хорнер. – Но ако имахме 50 конски сили мощност повече, щяхме да се борим за титлата. Нашите шасита се представиха най-добре през тази година и мога да кажа от опита ми в Ред Бул, че те са най-добрите, които сме правили в историята на отбора.

Шапки долу за всички наши служители, които направиха и невъзможното да ни предоставят най-добрия болид, който въпреки по-ниската мощност, се бореше срещу Мерцедес и Ферари. Само вижте другите отбори с двигатели Рено (Макларън и заводския тим на Рено). Сякаш бяхме в различни категории.“