Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Пирели очакват по 1 питстоп на състезание и през 2019 г.

От Пирели очакват по 1 питстоп на състезание и през 2019 г.

88
0

От Пирели очакват състезанията във Формула 1 през следващия сезон отново да са предимно с по 1 стоп за смяна на гуми. Това заяви спортният директор на италианския доставчик Марио Изола след двата дни тестове в Абу Даби.

През изминалата кампания продуктите на Пирели бяха с една стъпка по-меки спрямо 2017 г., а имаше изцяло нов тип хиперсофт, който реално беше с 2 стъпки по-мек спрямо миналогодишния ултрасофт. Въпреки това използваната стратегия масово беше с 1 стоп.

За 2019 г. гумите на Пирели ще се още по-меки, като за всяко състезание ще бъдат наричани софт, медиум и хард, като смесите ще бъдат различни според пистите. Въпреки това Изола не очаква генерална промяна в тактиката.

„Типовете гуми и конструкцията са определени, каза Изола. – Тях не можем да ги променим, но можем да променим избора за всяко състезание. Обсъждахме това с пилотите и отборите, но няма ясна индикация в коя посока да поемем. За момента не знаем какво трябва да предприемем. А има само 1 седмица за това да изберем типовете за първия кръг в Австралия.“

Изола обясни още, че не е сигурен дали избор на по-меки типове гуми за следващия сезон ще помогне, тъй като през 2018 г. колкото към по-меки смеси са отивали от Пирели, толкова отборите и пилотите повече са ги пазили и контролирали износването. И е напълно възможно същото да се получи през 2019 г.