Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Албон официално е пилот на Торо Росо за 2019 г.

Албон официално е пилот на Торо Росо за 2019 г.

73
0

Екипът на Торо Росо обяви официално, че Александър Албон ще бъде титулярен пилот на тима през 2019 г.

Британецът от тайландски произход подписа контракт с тима на Нисан във Формула Е, но той бе прекратен, след като Албон бе желан от Хелмут Марко в малкия тим на Дитрих Матешиц.

Така Алекс ще бъде съотборник на Дани Квят през следващия сезон в екипа от Фаенца, заемайки реално последното свободно място в решетката. Предстои само Форс Индия да обяви официално наемането на Ланс Строл, като собственик на тима е баща му Лорънс.

Наемането на Албон означава, че без място догодина остава Брендън Хартли, като другият досегашен титуляр в Торо Росо Пиер Гасли отива в големия отбор на Ред Бул.

„Александър направи впечатляващ сезон във Формула 2, каза спортният шеф на Торо Росо Франц Тост. – Той спечели 4 състезания и завърши 3-и в шампионата (зад шампиона Джордж Ръсел и втория Ландо Норис).

Начинът, по който успяваше да изпревари много от съперниците си в състезанията, показа, че той е готов и е достатъчно зрял да се състезава в F1. С Дани и Алекс имаме двама млади и много конкурентни пилоти.“

Самият Албон заяви: „В цялата ми кариера с едноместни коли преминах през някои възходи и падения. Отпаднах от програмата на Ред Бул през 2012 г. и знаех, че пътят до Формула 1 вече ще е много по-труден.

Работих много здраво и се опитвах да впечатля всеки път, когато влизах в колата. Трябва да кажа едно голямо благодаря на Ред Бул и д-р Марко, че повярваха в мен и ми дадоха втори шанс.“