Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън №1 в третата тренировка в Абу Даби

Хамилтън №1 в третата тренировка в Абу Даби

86
0
Люис Хамилтън,Мерцедес

Люис Хамилтън беше най-бърз в 3-ата свободна тренировка за Гран при на Абу Даби. Световният шампион изпревари с почти 0.3 сек Кими Райконен и с 4 десети другия пилот на Ферари Себастиан Фетел, като пилотите на СКудерията показаха по-добро темпо от това вчера.

Британецът показа страхотна скорост в една бърза обиколка, като съотборникът му Валтери Ботас остана едва 5-и с 0.7 сек изоставане. Пред и зад финландеца се наредиха двамата пилоти на Ред Бул Верстапен и Рикиардо.

Строл и Сироткин първи записаха бързи обиколки с гумите хиперсофт в сесията, като започна при много високи температури на въздуха и на асфалта, като двамата бяха най-бавните пилоти вчера във втората сесия.

Сергей мина през бордюра на предпоследния завой, но се размина без повреди. Райконен сбърка в първия си опит с хипермеки гуми, като излезе широко в зоната за сигурност на завой 6. В следващия си тур Кими поведе, като подобри времето на Сироткин с над 2 сек.

 

 

Фетел бе по-бърз с 0.6 сек от съотборника си, въпреки че допусна две малки грешки в обиколката си. Льоклер остана без задно крило след удар в предпазната стена в края на обиколката си. Хамилтън излезе на пистата също с хиперсофт и се доближи на половин секунда от Фетел.

 

 

Райконен пък сбърка на предпоследния завой и след сериозно колебание дали да се прибере в бокса, в крайна сметка остана на пистата. Той обаче вече бе влязъл в алеята към пита и пресече линията, заради което стюардите обявиха, че ще разследват маневрата.

 

 

Верстапен излезе с ултрасофт и зае 2-ото място, на 0.4 сек от лидера, което бе отлично изоставане с оглед на разликата в бързината на гумите спрямо ултрасофт. Макс обаче се оплака от проблеми със зареждането на батерията. В същото време Хамилтън също мина върху бордюра на предпоследния завой и се обади по радиото към отбора да бъде проверен пода за повреди.

 

 

20 минути преди края Фетел излезе в нов комплект хиперсофт за нов бърз тур и постигна най-добро време от 1:37.587 мин. Същото направи и Хамилтън, като британецът свали цели 4 десети. Ботас бе едва 3-и на 0.7 сек от съотборника си. Райконен с хиперосфт изостана на 0.3 сек от Люис и бе по-бърз от Фетел. Рикиардо бе на близо секунда от лидера, а съотборникът му Верстапен на 0.6 сек. В последните минути Рикиардо спря на пистата в зоната за сигурност след завой 8, като загуби мощност и не можеше да продължи. Ако се окаже, че проблемът е сериозен, участието на Даниел в квалификацията може да е под въпрос.